THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

BiLaNgaN OraNg PanDAnG-pANdang

Isnin, 28 November 2011

Hai...salam sejahtera semua...
Agak lama juga iye ra'ra tak conteng-II kat blog nie...Ra'ra agak buzy skit...hihi
Ra'ra banyak benda ra'ra nak kongsi kan...

# Apakah ini...??

* ini la corby II...my new fon...haha
tp baru tak baru sangat la...bru nak masuk  sebulan...tu la agak la kn ra'ra tak update..hihi

# Ra'ra happy sangat-II, sekarang ini ra'ra ada ahli keluarga baru...
kakak ipar (k.harmila) sudah melahirkan baby boy.. wah...sangat happy oh...sudah dapat anak buah yg no.4 ma...hihi..meriah la lepas nie...

 * ai...nama saya izzu aqeef bin zul azmi...comel tak sy..hihi...


* jgn la bising-II...aqeef mahu tidur la...haha..
selamat datang aqeef dalam keluarga kami... :)

# hari ini hati ku bebunga-bunga sebab si dia hantar KFC kt tmpat kerja ra'ra..suka sangat walaupun benci tapi sayang kat dia...hehe..menentang-II la tadi pagi kena marah dengan ra'ra...sempat lagi petang pujuk ra'ra dengan KFC walaupun jauh mahu pun ke home sweet yang agak jauh tu...haha..suka sangat-II..hehe..(*__*)

*nanti ra'ra ada masa lagi...ra'ra datang conteng-II lg ok...k..bye...salam..
*rindu kamu semua simpul mati...papai...(*___*)

Jumaat, 11 November 2011

hati ku gembira

SaLam SejAhterA..
Agak lama juga rara tak luang kn masa kat "Heart secret diary" ra'ra ni...rndu pula rasa nye..hehe
sebenarnye ra'ra just nk bkongsi story sikit...
ra'ra hari ini happy sangat...hati ku jadi gembira...
ra'ra harap, ra'ra tak tsalah pilih la...
pilih apa tu..??hahaha...ada la...biar la rahsia...
tp hari ini happy sangat-II asyik meroyan aje bila dapat masej dr kamu...haahaha..
k.bye...

# saja aje nk mgedik kt blog ni kjap..haha

Rabu, 26 Oktober 2011

..ALhAmDuLiLLaH...AkHiR NyE DpT JuGa..

ai...salam sejahtera..
Ra'ra nak berkongsi kegembiraan ra'ra bersama kamu semua...hehe..
Begini kesah nye...
lebih kurang dalam pukul 8.15 p.m ( 25 hb.10 ) ra'ra tengok handphone ada 2 misscall dr syamim..bukan Ra'ra tak mahu angkat tapi ra'ra tangah sibuk buat kerja lain kat dapur..ra'ra call dia..tanya nak apa..dia bgtahu la yang ra'ra dapat poli..Ra'ra macam tak percaya la time tu...seolah-II macam mimpi aje...sebab keputusan sepatutnya boleh cek pada 26 hb bukan 25 hb..tu yang ra'ra macam tak percaya au..hehe..
Alhamdulillah la ra'ra dapat juga sambung belajar kat poli..termakbul juga doa ra'ra..
yang lagi best tu...ra'ra boleh dapat poli merlimau...tempat lama...memang poli tu sayang lebih la..hhahaa..hampir semua kawan-II ra'ra dapat kat poli merlimau tu...hehe
Apa-II pun tahniah la too u'all my friend yang dapat sambung belajar tu..(-__*)
tapi ra'ra sedih la juga ada beberapa member ra'ra tak dapat tawaran ini...especially teman ra'ra..
sedih sangat-II...dulu time susah senang ra'ra dia sentiasa ada..ini dia tak dapat macam mahu buat...tp ra'ra tak kan berputus asa...ra'ra akan minta dia buat rayuan..dan minta tolong orang-II yang tertentu...ra'ra arap dia dapat sambung belajar juga...kamu try yang terbaik ok...ra'ra akan bagi kamu semangat okey..
Apa-II pun ra'ra doakan kamu semua akan berjaya okey..bye..sayang kamu semua... (*__*)

Isnin, 24 Oktober 2011

GuBahAN Ku..

AsSaLaMuALaiKuM....
apa khabar..??harap-II pembaca-II Ra'ra shat-II belaka...
Ra'ra sejak ada kawan baru menemani di shop tu...Ra'ra jadi buzy sangat-II...kalau dulu kerja la simple-II aje...tapi sekarang macam agak banyak keja kot..tambah pula sekarang banyak tempahan..so tak boleh nk curi tulang macam dulu...(-__*)
# pada hujung mggu lepas ada event "wedding" kat-II kawasan perumahan Ra'ra tu..penat juga ek buat kerja-II luar ini...ingat kan tak penat...tapi nak buat macam mana...ada nama nya kerja tpaksa la buat dengan muka tenang..huhuhu..
# Sebenar nye Ra'ra nk story sikit ini...Ra'ra sekarang dah pandai buat gubahan bunga tangan untuk wedding..tak ada siapa ajar pun..just melihat contoh-II kt dalam majalah & contoh-II yang ada aje..lawa ke tak lawa ke...tu cerita belakang okey..hihi..
nanti kalau ada antara u'all nk buat gubahan apa-II gtahu la Ra'ra..boleh ra'ra ambik order..hehe..especilly hantaran & gubahan bunga la..(-__*)

# jom lihat beberapa gubahan bunga tangan ..





# nanti ra'ra masuk kan lg ok..(*___-)

papai...


Khamis, 20 Oktober 2011

...KaWaN BaRu..

Salam sejahtera...

ai..seperti biasa la ra'ra pergi kerja dalam pukul 10 a.m baru nk keluar rumah...pada hal kena kerja pukul 10 a.m - 6.00 p.m..ini ra'ra buat macam ra'ra ini bos..suka-II aje buka shop pukul 10.10 a.m..tanpa di sangka...ada orang sudah menunggu ra'ra di depan kedai...nasib baik bukan bos besar...kalau tak habis la kena bebel...hihi... (*__*)
sebenarnya dia ada la seorang gadis...yang agak comel + cantik..jeles la tu...wekk..gadis tu anak buah  bos besar ra'ra,lg pun dia telah bersetujui bekerja di sini..hihi...gadis tu telah menjadi sahabat kerja ra'ra la...gadis ru ra'ra panggil nama nya 'firah' dah macam nama ra'ra sikit-II kan..heheehe... sekarang ini ra'ra tak la sunyi sangat berada di sana...ada juga teman untuk membuat kerja,,borak-II & macam-II lagi la... si firah agak rajin larh orang nya..baru kerja aje macam-II kerja dia nak buat..tapi tak tahu la..dah lama-II nanti..ikut peragai ra'ra lak jadi seorang yang agak malas..hehe..harap-II tak la...sekarang ini kerja-II ra'ra jadi ringan sikit la sbb si firah tu tolong-II semua kerja yang ra'ra buat..hehe..
ra'ra ucapkan selamat bekerja di shop " Andaman Istana Qaseh" ini..jgn malas-II okey..haahaha...jangan ikut macam peragai ra'ra ini au.. (*___*)

#sorry pic si firah tu xde la plak..biasa la..ra'ra nya handphone tak tukar lg..
# happy sangat ada teman baru... :)


Ahad, 16 Oktober 2011

...SeBaB Ra'Ra KaN..

SaLam sEjahTeRa...
awak.... (*___-)
kamu bagi ra'ra pikir kan ok..nanti dah sampai masa nya ra'ra gthu kamu au...jangan paksa @ desak ra'ra okey..ra'ra serabut la kalau kamu desak-desak ra'ra...kepala ini dah ting tong dah pikir kan nya...hehehe..hurmmmm... kamu sakit sbb ra'ra ke..??? ra'ra minta maaf okey...kalau kamu dekat dgn ra'ra dah lama ra'ra jaga kesihatan kamu macam dulu-dulu...time kita duduk dekat-dekat tu...kamu selalu minta ubat kat ra'ra dah macam ra'ra ini farmasi pulak kalau kamu sakit..hehehe..kamu ingat lagi tak...??hihi...ra'ra doakan kamu cepat-cepat sembuh okey...kalau kamu sihat,,kamu tak bad mood,,kamu ceria aje...ra'ra suka tengok kamu ceria...macam lagu kamu suka dengar tu...hehe..


* kamu jaga diri baik-II au..moga cepat sembuh..*



Sabtu, 15 Oktober 2011

i'm sorry to say...

HeLLo...HeLLo...HeLLo..
CeHhhWaaHhh...sPeAkiNg LandOn La PuLak..hehehhee..
AsSalaMauLaiKum...dan SaLam sAtu MalaYsiA..
Hari ini aku nak cerita pasal hati Ra'ra kusut...Ra'ra tak tahu la kenapa malam yang sunyi sepi ini Ra'ra mempunyai satu emosi yang mempengaruhi jiwa menjadi kusut + serabut dan macam-macam la ra'ra rasa...kalau benda-benda ini dah menguasai jiwa ra'ra habis la..ra'ra akan mudah terasa dengan kata-kata walaupun benda tu simple..contoh nye :-



# Tadi ra'ra chating kt 'muka buku' dengan kawan poli ra'ra..sbb enset ra'ra change + kredit kong jgk..so tpaksa la guna kemudahan teknologi yang ada..Ra'ra tak sangka pula dengan kata-kata ra'ra tu dia boleh ambik hati pula....atoyai...hati tisu la pulak.. Nk pujuk ra'ra tak pandai pun sebenarnya..ra'ra just say sorry aje..eley apa la ra'ra ini...budak kecik pun pandai cakap sorry...apa pun tak boleh...hehe...Ala..biasa la orang tengah marah tak kn nak api-api kan lg...so bg la dia cool down sikit...bak kata orang, api lawan  nya air....so arap-arap dia ok la nanti..hehe..sorry okey... (*__*)


* I'm sorry a lot my friend's *


# huurrmmm....hati ra'ra sedih sangat-sangat sbb kali ini bukan setakat my friend aje ra'ra yang hati tisu tapi 'teman tapi mesra' ra'ra pun trasa hati dengan ra'ra...ra'ra takot sangat-sangat kalau kehilangan dia nanti...ra'ra dah kenal dia dekat 2 tahun lebih...suka & duka ra'ra sentiasa bersama dia...kekadang 'story love' ra'ra pun dia tahu..ada kala nye dia risau pasal in relationship ra'ra tu... sbb dia tak nk la orang cakap dia ini perampas gurl orang lain...  Kadang-kadang kami ini banyak persamaan cara percakapan, hobi, style dan lain-lain...Ada juga member-member ra'ra cakap kami bdua ini macam kembar..diorang cakap hidung & mulut kami ini sama...ada juga orang kata suka tengok ra'ra dengan kamu..nampak sweet-sweet aje.kadang-kadang kami ia kn aja apa orang kata kan..hehehe..lagi pun peragai dia sbiji macam my brother ra'ra..i like that..hehe..ra'ra rindu sangat dengan gurauan kamu yang suka menyakat ra'ra tu..suka buat ra'ra meroyan sekejap tapi baik balik..hehehe.. ra'ra harap kamu jangan pergi jauh dari ra'ra tau...nanti ra'ra sedih (menangis + meroyan) + sunyi...(sebenarnya ra'ra da sayang sangat kat kamu..ra'ra dah lama anggap kamu ini teman ra'ra...tapi insyallah kalau kita ada jodoh tak kan kemana kn...jangan buat ra'ra nganis lagi au..)   ra'ra minta maaf kalau hari-hari kamu kecil hati dengan ra'ra...promise ra'ra tak buat lagi... (*__-)
ra'ra ingat pesan kamu yang selalu cakap 'jangan noty-noty' & jaga diri...hehe..ra'ra akan ingat..thank'z okay... (-___*)


* Kamu jangan nakal-nakal okey *



Rabu, 12 Oktober 2011

BiNgUnG NyE JiWa iNi..


SaLaM sEjAhtErA...
Ra'Ra Bingung la...Lagi 2 minggu lagi result tawaran untuk integrasi nk keluar pada 26 oct nie untuk kemasukan dismber 2011 last intake utk integrasi tu....Ra'ra arap sangat dapat sambung belajar...tak kisah la dapat kat politeknik mana-mana pun,dekat ke jauh ke janji dapat smbung diploma...zaman sekarang ini ramai orang yang pandai-pandai nk cari kerja pun susah...pening-pening memikirkan masa akan datang ini...hehehe...semakin hampir hari nya semakin banyak interview yang panggil...contoh baru-baru ini dah tolak 3 tawaran interview..kat Bangi la sbg clerk..lepas tu kat kota damansara sbg drafting autocad..kerja nya okey la  juga tapi fikir-fikir kalau dapat nak stay mana..lagi pun jauh sangat la nanti rindu kt my home...hehe...ingat kan dah tolak interview tu tak ada lagi...rupa-rupa nya dapat call dr syarikat ukur kt mutiara rini kt skudai..ingat kn nk pergi tapi renung-renung kan balik fikir kan pasal nk smbung stdy itu tak pergi pun...biar aje..buat sementara waktu ini buat muka redha aja tolak tawaran interview tu..nanti dah cmform semua nya baru boleh berfikir panjang..hehee...ra'ra harap sangat hajat ra'ra nk smbung tu tercapai la...harap di permudahkan la...amin...




Jumaat, 7 Oktober 2011

GeRaM + BeNgAnG = SabOr Aje..

Ai..SaLAm SeJahteRa U'AlL..
AgaK LAmE JuGaK Ek Ra'ra taK CiTer-II Kt SiNi...Ra'ra MinTak MaaF Larh BkN apE Ra'ra aDa PrObLem sKit...(problem mental..hihihi)
SeBeNar nYe Ra'ra GeRaM saNgaT deNgAn LinE BroAband Ra'ra xley Nak Online..Dah AbiS liMit agAk nYe Kot...(tu la selalu sangat guna skype..hahaha...padan muka ra'ra kn..) tp Da seMinGgU LeBih Kot..SpaTuT Nye Limit uTk BulaN 10 niE da MasUk...tp ManA ini xde PuN...aToYai...JiWa sUnyi La mcM ini...
  *Ra'Ra sepi Jd mcm ini LarH rUpe Nya..hihi..*

iShh..dah la geram dengan line broaband,,,lepas tu time mcm ini la nk cari pasal dengan ra'ra..ra'ra paling geram kalau ra'ra bg sms @ call xangkat or balas..ingat ra'ra ini pe..gthu la tengah buat kerja ke...tengah lepak-II ke..susah sangat ke nk gthu rara...tak kira la siapa-II..baik boyfriend ke..kawan ke..teman ke..sabor aje la...dengan muka tenang aje..ehehehe...so lepas ini jgn buat mcm ini lg ok...ra'ra miss sgt-II kt awk..kamu..dia..kau..(ucuk....baby...sayang...mucit...) hahaha..




Selasa, 27 September 2011

LePaK-LePak & KoNvO


Hai...HurRmmm...Agak lama juga ea Ra'ra tak godek-godek Blog dgn Muka buku sbb buzy la ckit dgn persiapan utk konvo kt poli..macam iye-iye la plak...hahaha.. pada hal Ra'ra tak bawa lep top pun time datang kt merlimau tu...so tak dpat la nk online dan berkongsi cerita...i'm sorry ok...hehe..Hari ini Ra'ra nk berkongsi cerita selama beberapa berada di sana..hehe..ada suka duka...huh..macam-macam la berlaku..tp mmg menjadi sweet memory...hehe..


-22.09.2011-Khamis-
# Huh..Sampai-sampai kat Merlimau my friend (Maizatul Amira) call ajak pergi Segamat jalan raya kt rumah pak cik...(ktowg pggil abah @ abe nal)..ermm...Dah la..tak mandi dengan badan masam-masam tu slumber aje follow dowg pergi sana..Hahahaha..Ktowg pergi sana dlm 5 owg jugak la tp housemate si ina tu ktowg drop dia kt busten segamat sbb dia nk pulang ke rumah...biasa la tu...lama tak jumpa famly miss la tu...hehe


# Sampai-sampai sana dalam pukul 6.45 kot...not sure la...agak lewat petang jugak la..masing-masing muka letih + penat + haus + lapar...hehe...Kata beraya so makan la banyak-banyak sampai muncit..siap boleh tapau-tapau lagi kerepek kt rumah abah...hihi...





* Muka kekenyangan aje..ra'ra,amy & ina.. *


* abah sudah ngatok la..boleh pulak tertidur time mcm ni..hehe..*


* K.A.M.I tak janji nak pakai warna merah tp ini kebetulan aje..naluri di katakan..hehe..*

# Ingat kan memang nk balik terus kt Merlimau tp tanpa di rancang kami semua gerak pergi jalan-jalan kt Melaka..Sebelum tu singgah kt Merlimau jemput beberapa member lagi..bak kata ina anak-anak ikan...hahaha...Kami mengedik santai,posing-posing dan bergambar di Perkampung Morten..Kat sana lawa sangat-sangat rumah yang di hiasi dengan lampu..Kalau pasangan bcinta best la...bg dowg tempat itu sweet sangat & romantik...hehe..


* Welcome to Kampung Morten.. *


* Kami bukan kembar..hahaha *


* Merdeka...Merdeka...Merdeka...*

-23.09.2011-Jumaat-

# Hari yang agak malang kot..hurmmm...mcm mana la si neo nie boleh rosak ek time-time mcm ni..ish malu nye..dah la ramai yg nk pergi solat jumaat lalu lalang kt depan tu..malu nye..tebal gila muka ktowg kt MP (merlimau point).. nk tak nak terpaksa lah buat muka tenang & slumber hadapi nya..hehehe....Nasib baik la tak pergi jalan jauh-jauh kalau tak menganis tak berlagu la si Rara ini..Mujur la, ada ah' chong ada kt Merlimau dia pun konvo saing ra'ra..hrmmm...Ah' chong la hero malay yg boleh tolong rara...aduh..bnyak duit kena keluar duit beli beteri neo..(pas ni mintak klien kt tuan punya neo)..hihihi...
# Time malam pula pergi melayan movie kt DP..cerita bini-biniku gengster...not bad juga cerita tu cinta komedi...gelak terbahak-bahak la..dah la ra'ra ini kaki gelak..habis pecah wayang tu dgr gelak tawa dr ra'ra...hrmmm......lepas tgok wayang tu lepak-lepak kt padang dgn bdk-bdk ni sibuk berposing-posing la..ala mcam tak biasa la pulak kalau da jumpa kemera tak ingat la..hihi..




* member-member rara yg gila-gila & sekepala..*
# ada yg lain join time mlm ni tp tak ambk pic mereka pulak..

- 24.09.2011-Sabtu-

# Syukur ke hadrat ilahi kerana dengan limpah kurniaNya dapat kita meraikan konvokesyen Politeknik Merlimau, Melaka..Semoga hari yang penuh bermakna ini membawa satu pengertian yang besar kepada semua graduan yang menuntut ilmu dengan cemerlang dan banyak kenangan kehidupan suka duka di politeknik ini..hehehe..Ra'ra ucapkan ribuan taniah dan syabas kepada rakan-rakan seperjuang terutamanya rakan-rakan yg ambil kos SUT (Sijil Ukur Tanah) dan rakan-rakan yang berlainan kos..hihihi...Ra'ra ucapkan ribuan terima kasih kpd mak,ayah dan abang ra'ra yg telah hadir dalam majlis konvo ini utk memeriahkan lagi..


* Lawa tak jubah yg Ra'ra pakai ini..hUh...dapat bunga matahari..dah mcm cerita ana lu'lu la pulak...hahaa..


* Comel-comel kan gadis-gadis ukur tanah...hehehe..


* masing-masing wajah yang berseri...senyum sekmo aje..(*___*)


*Kasut syafiq yg berkilat..nasib baik tak pakai kasut converse...hehe..


* memang kami semua bosan dengar taklimat..ini la kerja kami berposing bergambar..hehe..




K.A.M.I kawan bukan musuh..


*ini la dia geng-geng ukur tanah..banyak lagi pic yg tak dpt nk masukkan..nk tgok pergi la terjah kat muka buku ra'ra mahupun sahabat andai...hehe..

# time malam budak-budak ini ada buat runion ex-jpk kt kamsis...rindu nya nk jumpa semua...especially jpk disember 2010..kangan bangat...huhu...

 * ini la dia member-member seperjuang dulu..hihihi..(ra'ra..atiqah..dik na..hanim)



* Kami keluarga bahagia..tak boleh di pisah kan...suka duka bersama..

# banyak gambar ra'ra tak dapat nk tunjuk kn...sorry ok...

-25.09.2011-Ahad-

# Setelah sekian lama berada di merlimau, Ra'ra pulang ke Gemencheh...sebanarnya tak puas lagi untuk berada di sana sbb ramai kawan-kawan ra'ra yang lain tak dapat bertemu dan bersama...ra'ra minta maaf mana-mana kawan ra'ra yg tak dapat bertemu..jangan la cakap ra'ra ini sombong...tp masa tak mengizinkan...minta maaf ok..huhuhu...

*Huh...penatnya*

# mana-mana yg menyampah dengan blog ra'ra ini tak payah la follow lg..ra'ra tak kisah pun...setiap orang bukan nya sempurna pun...mesti ada kekurangan nya...ra'ra budak baru belajar kalau ada salah silap harap di tegur...sorry a lot...thanks yg still follow lg...sayang u'all ketat-ketat..hehe...bye..jumpa lagi blog yg akan dtg...papai...salam sejahtera.. (-___*)

Ahad, 18 September 2011

ApA ErTi Nya KaWan..??


Hi...Salam sejahtera & Salam satu Malaysia..
Hari saya nk berkongsi pendapat mengenai topik 'kawan'..
Saya pasti tentu setiap drpd kita mempunyai kawan.Kalau tidak kawan karib, kawan biasa-biasa.. Ini adalah naluri setiap manusia.Kita di ciptakan untuk saling bersosial & berkomunikasi sesama sendiri. Cuba bayangkan hidup ini tanpa sesiapa untuk kita bercakap & bermain..tentu anda sunyi kn..betul x..?? Ini bukan sekadar utk mengenakan sesiapa atau menyindir tp sekadar pendapat sahaja.. Kawan ini sebenarnya terbahagi kepada beberapa pecah...contoh :


Apa itu kawan..??

Apa itu kawan baik??

Apa itu kawan sejati??

Dan apa itu kawan istimewa / kekasih??


Ada org lebih pentingkn kawan dari kekasih


Ada org lebih pentingkan kawan dari ibu bapa


Ada org lebih pentingkan kawan dari dirinya sendiri


Dan ada yang berkata “biar putus cinta, jgn putus kawan”.












kata Ibu..
-Kawan itu ibarat lebah,,habis madu sepah dibuang...


kata ayah..
-Kawan itu umpama bunga ros,,di pandang cantik, di pegang sakit..



kata tok abah..
-Kawan itu bukan macam pelangi...hari cerah hilang, hujan gerimis baru muncul..



kata tok wan.. 
-Kawan itu umpama bulan, dipuja dan di sanjung tapi nun jauh di sana..

kata sepupu..
-Kawan itu macam makanan, kawan makan kawan..!!!

kata abang..
-Kawan itu mcm lembu, mengikut saja apa yang dikatakan..

kata kakak..
-Kawan itu tak ubah macam durian, bila bau aje busuk tapi sedap di makan..

kata adik..
-Kawan itu macam chipsmore, sekejap ada sekejap tak ada..

kata cikgu..
-Kawan itu bukan mcm main ragbi.. mula-mula tangkap, dah dapat peluk ketat-ketat..

kata jiran..
-Kawan itu bukan macam main skate..mula-mula gosok, lepas itu pijak..

kata pak long..
-Kawan itu bukan macam pampers..dah pakai lepas itu buang..

 kata mak ngah..
-Kawan itu buakannya macam barang kemas...waktu baru beli pakai, dah sengkek gadai..

kata pak uda..
-Kawan itu bukan mcm kereta..rosak sikit, beli baru...

kata mak su..
-Kawan itu bukan macam bank..bila dah tak ada duit baru nak cari...

Hah..kata saya..
-KAwan itu macam awak la...Bila saya tulis blog, awk akan baca dgn teliti smpai habis..kemudian share info kt blog ini dgn kawan-kawan...hihihi.. (*___-)


*tak kiralah sesiapa kata pun..kawan ini bermacam-macam jenis..rambut aje sama hitam tp hati lain-lain..





Walaubagaimanapun bila kita bertemu @ berjumpa dengan seseorang perempuan/lelaki kita akan mengenali diri nya...tak kira kita berkenal melalui facebook ke,skype ke,tweet ke dan macam-macam lagi la...antara media cetak mahupun media semasa..ataupun dunia IT @ fantasi...hurmmm...entah la..byk sangat smpai tak terkata...hehehehe... Apabila kita mengenali diri nya itu, telah di ikat kn dengan perhubungan persahabatan secara tidak langsung..Oleh itu terdapat beberapa jenis kawan / teman..jom kita tengok..hihihi..

i. Kawan yang hanya mendapatk an manfaat dari kita.

Kawan jenis ini, akan meninggal kan kita bila dia merasa kita ni dah tak berguna padanya. Kawan jenis ni ramai. Kawan jenis ni selalu memaksa kita menghulur kan bantuan, jika kita setuju menolongn ya, dia akan redha dengan kita dan jika kita menolak untuk menolong, dia akan membenci kita.

ii.Kawan berserono k.

Kawan jenis ni berkawan dengan kita hanya kerana dia seronok berhibur, berteman dan lain-lain dengan kita sedangkan dia tidak memberi manfaat kpd kita.Kita dan dia tidak saling memberi manfaat untuk satu sama lain.Berkawan dengannya hanyalah membuang masa. Hati-hati dengan kawan jenis ini, kerana ia hanya membazir waktu kita.

iii.Kawan yang memberi manfaat kepada kita dan menjauhka n darurat daripada kita.

Kawan jenis ini, adalah kawan yang membawa kepada kebaikan dan menjauhka n kita dari perkara buruk. Dia membuka untuk kita, pintu-pintu kebaikan dan membimbin g kita kepada kebaikan. Peliharal ah sungguh-sungguh hubungan dengan kawan jenis ini.

*So renung2kan & berpikir sejenak ok mana yg kita pilih..hehehe..



#pandai-pandai lah kita memilih kawan..dalam sesebuah persahabatan mseti lah ada kepercayaan antara satu sama lain,kejujuran,keikhlasan & lain-lain..
#mintak maaf  kpd sesiapa yang terasa @ menyampah dgn blog saya ni..
#sejujurnya saya suka berkawan,tetapi saya tak kan putus persahabatan itu..dgn sesuka aty aje..dan sy akan mbuat kawan2 sy happy walaupun sy dlm sedih..
#terima kasih follow my blog..





Jumaat, 16 September 2011

BoSaN + MeNgaNtOk = ZzzZZZzzzz


Ai..Selamat Malam...
Malam nie sy rasa sunyi + bosan sangat2...da la dok umah sesorg...xde teman nk myakat...my mama & my daddy blik esk ptg...so trasa sunyi la sgt2...hurmmm...nk msj @ col buah hati dia bz pulak dengan 'open house' kt umah ibu dia kt K.L(kuala lukut)...hehehe..so tggu aje la dia col nty...nk kacau member2 & teman2 yg lain masing2 buzy wat hal lain...contoh main game,melepak & that all...kalau bg msj pun bkn dowg blas pun...bz wat hal masing2...blas skali,dua aje..pas tu senyap..pnat aje tggu...hihi..Aaaarrrrrgggggghhhh....bosan sey...





Saya rasa malam nie xda pe nk di kongsi kn kot...otak saya blur la...xley nk pikir apa2..pkir nak tdo aje...mata pun dah mula kuyu & berair...tilam & bantal pun dah memanggil suruh sy tidur...lagi pun badan tdk berapa sihat la & penat...hehehe..ok.lah tidur dulu..esk nk pergi kerja pulak..hihi...Good nite & sweet dreamz to u'all..
*sorry to my friend...jika kalau trasa ok..*




Khamis, 15 September 2011

RaHsia AnTarA KiTA..

Hi...Selamat malam...Hurrmmm...bukan senang ek nk buat blog nie....mcm2 jgk kna klik...tak pe lah sy bdk baru blajar...so tolong beri tunjuk ajar ok...hehehe...Errmmmm...Hari ini saya rasa sangat2 sunyi sebab my mama & my daddy pi K.L diorang ada buat 'medical check up' biasa la orang dah berumurkan mestilah kena jaga kesihatan...ALhamdullah la kesihatan diorang sihat bg memastikan tiada sebarang pyakit yg di hadapi nya aje tp saya aje dalam 2 &3 hari nie asyk lenguh2 bdan,pening2 lalat & selesema..arap2 cepat tak la bpanjangan....Kebiasanya saya selalu menyakat my mama...tu yg trasa sunyi bila dia pergi KL nie..So saya kat rumah duduk seorang2 la bertemankan kucing..Ada juga kawan2 & buah hati call tp bkn lama pun sekejap...xpuas nk borak2 dgn gelak2..hehehe..(padahal nk abis kn krdt dowg aje gayut lama2 nie)...Kini perut saya telah mghasilkan bunyi yg pelik..krok..krok..krok sudah.. dan terasa amat lapor...nak masak malas pulak...nanti masak tak habis membazir pula, so biar la dalam kelaparan nie...tak pe lah boleh jd kurus sikit...hehehehehe...Ok.lah tak mau nak membebel panjang2...malam nie saya nk citer sikit 'soal cinta'....pasti awk semua pernh jatuh cinta @ alami nya sendiri mahupun sahabat2 yg tdekat dgn  kamu semua..tetapi untuk kaum adam bg mgetahui rahsia kaum hawa..jom kita semak btol tak apa saya kata kn ini...hihihi..

1. Bila ada sesorang wanita (kekasih hati/ teman rapat/ sesiapa saja la..janji kaum hawa) mengatakan dia sedang bersedih tetapi tak menitiskn airmata, itu bmakna dia sedng menangis di dalam hatinya..

2.Bila dia sedang merajuk @ tak hiraukan kamu..selepas kamu myakitkan hatinya lbh baik kamu bagi dia ruang  utk dia 'cool down' sblum kamu menegur dgn meminta maaf..


3.Sekiranya seorang gadis jatuh cinta dgn seorang jejaka..jejaka itu akan sentiasa ada di kotak fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan kawan-kawan lelaki yang lain...

4.Jika seorang gadis,telah jatuh cinta dgn lelaki yg dia suka & cinta  merunung tajam ke dlm matanya,dia akan cair seperti coklat..!! ( so be careful ok kpd gadis2 di luar sana)

5.Seorang gadis memang suka kan pujian tetapi ia tdak tau mcm mana nk terima pujian tersebut.. (so ia kan buat muka slumber aje)


6.Jika sesorang gadis itu mula mjauhkan diri nya drpd kamu selepas kamu menolak cinta nya, bg dia ruang utk seketika..Kalau kamu masih ingin menganggap dia seorang kawan try tegur dia perlahan-lahan..

7.Seorang jejaka jangan sesekali beritahu seorang gadis yang mereka ini tak berguna.. ( memang cari pasal nmpak nya..hahaha)

8. Jangan terlalu serius dengan gadis2 kerana ia akan mematikan mood gadis tersebut.. ( so pandai2 la berjenaka ok..)


9. Seorang jejaka jangan sesuka hati aje memberi sekuntum senyuman kerana ia memberi seribu makna bg seorang gadis..So jgn nk senyum sebarangan aje..!!

10. Jika seorang gadis memberi seribu  satu alasan setiap kali kamu ajak keluar, tinggalkan dia sbb dia memang tak bminat dgn kamu..

11. Jangan sesekali mengagak apa yg dirasakannya..Tanya dia sendiri ok..!!

12. Walaupun bekas teman lelaki akan seentiasa ada di fikirannya tetapi jejaka yang di cintainya sekarang akan berada di tmpt teristimewa iaitu di hatinya...percayalah..!!

Selasa, 13 September 2011

PeTua KeCAnTikAn..

Pasti anda semua ingin kn sesuatu lain dr yg lain pd diri anda kn...so jom kongsi apa yg sy tahu...


- Guna "penginat bibir" ( Sheer Beige ) bg gadis bkulit kuning langsat utk tampil lbh semula jadi & rona 'pink' mberikan impak segar..
- Kasut btali halus mbalut kaki mampu memberikan impak seksi sewaktu menggayakannya..
- Kaki juga perlu disapukan losyen 2x shari utk menghindarinya drpd kekeringan..
- Maskara yg sudah bgumpal pd berus sapuan adalah tanda maskara sudah rosak & masuk angin..Gantikan saja yg baru..!!
- Pemakaian "kanta lekap" mampu menyerlahkan lagi solekan mata..

- Selepas "mencuci rambut", uraikan rambut anda mggunakan jari dahulu sebelum myikatnya kerana struktur rambut adalah lemah..